North London Victorian Gets Modern Addition

Mowbray_3

Walker Bushe Architects designed this remodel to a Victorian home in Brondesbury, North London. An adjoining site was incorporated into the design of this addition, bringing this corner plot home to 236 square meters, double its original volume.

The design between the old and the new is demarcated by a dark grey rendered panel; this also serves as the new entrance to both old and new wings of the building. The new wing, which was built on the land which previously held the home’s stables, adds a spacious open plan living room, dining room, and kitchen. A private back terrace is accessible just outside these rooms, paved in limestone.

Mowbray_15

The dining area opens with views to both the front and back gardens, while a skylight illuminates the kitchen island during the day. A Timber slatted screen was added onto the front glazing, giving the corner lot extra privacy. Throughout the home, oak flooring features underfloor heating, keeping the house cozy and comfortable even with the additional volume, while a wood burning fireplace adds atmosphere and comfort.

The back garden features a workshop and studio space, complete with green sedum roof covering.

Mowbray_16

 

Mowbray_4

Mowbray_5

Mowbray_6

Mowbray_7

 

Mowbray_8

Mowbray_9

Mowbray_10

Mowbray_11

Mowbray_12

Mowbray_13

Mowbray_14

 

 

 

14_Mowbray_Road_-_First_Floor

14_Mowbray_Road_-_Ground_Floor

Mowbray_1

Mowbray_2

The post North London Victorian Gets Modern Addition appeared first on Freshome.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s