Stepped Roof Creates Dramatic Office Space

9

This office headquarters, located in the financial center of Chengdu, China, fully utilizes natural light and visual height to create a stunning visual. Had Architects designed this 360-square-meter space in 2014. 

5

During the design process, the architects wanted to take advantage of the spacious original 5.4 meter high ceiling. To do so, they created a wooden cabin with two stepped sides. This cabin divides the original two floors into two separate environments, creating an upper floor with office arrangement and a space for art sharing. The lower floor comprising an open office area, meeting rooms, and a kitchen. The peaked ceiling creates visual drama, but the serenity of the natural lighting and neutral color palettes opens up the space.

7

Small nooks created by the dramatic angles give the space a sense of intimacy. A move screening space and a reading nook create private areas for conversation. Open patios and catwalks on the second floor create a sense of unity throughout the whole space. The warm glow from the wooden features and natural lighting contrast with the glass and curtained wall building.

1

2

3

4

6

8

10

12

first_floor

second_floor

 

 

The post Stepped Roof Creates Dramatic Office Space appeared first on Freshome.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s