Edwardian Extension Gets a Bold Look

1210_view05_M

Poly Studio completed this home extension on an Edwardian weatherboard house in Melbourne, Australia. Located in the suburb of Balaclava, the house inhabits a corner lot, giving it multiple front angles and first impressions from the street.

1210_view12_M

The home is divided into three quarters: the original Edwardian structure houses the parents’ zone, completed with master bedroom, bathroom and study. The ground floor of the extension hosts a living and dining room, connected with kitchen and laundry, opening out into the garden. The second floor of the extension has the children’s bedrooms, and a balcony overlooking the garden.

1210_view07_M

The extension was intended to complement the original structure without overpowering it. The original home was finished in weatherboard cladding, which had been painted white. To complement this, the extension was clad in Silvertop Ash, a hardwood, then stained black to contrast the original building. The extension is pushed down on the southern side to avoid visually overcrowding the original building.

This 240-square-meter extension was built in 2016.

1210_view02_M

1210_view03_M

1210_view01_M

1210_view04_M

1210_view06_M

1210_view08_M

1210_view09_M

1210_view10_M

1210_view11_M

1210_view13_M

1210_view14_M

1210_view15_M

1210_view16_M

1210_view16_M

1210_view18_M

1210_view19_M

1210_view20_M

The post Edwardian Extension Gets a Bold Look appeared first on Freshome.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s