Contrast at Play in Contemporary Vancouver Residence

166-2170

In 2014, Scott Posno built this contemporary single family residence in the Mount Pleasant neighborhood of Vancouver, BC. Designed for a family of four, the house is decidedly modern in aesthetic, but incorporates some neighborhood specific details to complement its surroundings. The stained cedar exterior is similar to the wood siding commonly used in the area. The entryway is recessed before the second story, giving an abstracted sense to the street facing facade.

166-20621

Starkly contrasting the black cladding exterior are the streamlined and pale tones of the interior. The light color palette and open floor plan give this 3,000 square foot home the impression of being larger. A skylight opens to all three stories of the home, allowing natural light to filter throughout the house, including one of the most striking features of the home: the transparent glass balustrade.

166-21421

The family room opens onto a generously sized back deck, allowing the family to enjoy a view of the passing seasons.

166-2082

166-2099

 

166-2171

166-2178

166-20613

 

166-20741

166-21072

 

166-21602

166-21602

The post Contrast at Play in Contemporary Vancouver Residence appeared first on Freshome.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s